Segít vásárolni: beindult az árösszehasonlító portál

Csütörtök reggeltől már működik a Versenytanács árösszehasonlító portálja. A weboldalról az érdeklődök megtudhatják, hogy melyik kiskereskedelmi áruházlánctól lehet a legolcsóbban élelmiszereket vásárolni.

A portál mintegy hetven terméktípust listáz ki. Ezekből kell vásárlónak kijelölnie „egy kosárra valót” (legkevesebb öt terméket), és ezután rákereshet arra az üzletre, ahol ezeket a legalacsonyabb áron kínálják. A portál arra is választ ad, a legolcsóbbnak bizonyuló üzletben mennyibe kerül egy kosárnyi a legkeresettebb márkájú termékekből a kijelöltek közül.

A rendszer szépséghibája, hogy egyelőre a nagy kiskereskedelmi láncoknak csak a bukaresti és Ilfov megyei áruházak kerültek be az adatbázisába. További hiányosság, hogy a Mega Image, a Selgros, a Cora és az Auchan egyelőre nem közölte az árait a portállal. A Corának ez a későbbiekben sem áll szándékában megtenni.

 A Versenytanács elnöke, Bogdan Chiriţoiu ennek ellenére optimista. A portál bemutatóján elmondta, az adatbázist egy év tesztelés után kiterjesztenék az egész országra. Közlése szerint a rendszerbe kapcsolódó áruházláncok kötelesek hetente legalább egyszer frissíteni áraikat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?