Fekete Péntek: megrohanták az áruházakat

Kevésnek bizonyult a hazai webáruházak működését biztosító szerverek kapacitása, a Fekete Péntek alkalmával már a hajnali órákban tízezrek rohanták meg az online boltokat, amelyek akadozva vagy pedig egyáltalán nem működtek a nagy terhelés miatt.

Több webbolt már éjfélkor indította a leárazást, míg mások megvárták a péntek reggelt. A legnagyobb romániai webáruház, a már hét előtt nyitó emag.ro a reggeli órákban többnyire nem működött, ha pedig a vásárolni szándékozó kosárba is tudta tenni a kiszemelt terméket, sok esetben már nem tudta befejezni a rendelést az ismételt leállás miatt.

A délelőtti órákban nehezen működött az elefant.ro, a Quickmobile, de az Evomag is. 

Egyes boltoknál sok tételnek már reggel fél nyolc előtt kimerültek a készletek, az Emagnál a SSD merevlemezeknek volt nagy sikere, de az 500 lejes árkedvezménynek köszönhetően hamar elkapkodták a raktáron levő 600 darab Samsung Galaxy S6 Edge készülékeket is. A bolt szerint reggel fél kilencre már több mint 99 ezer terméket értékesítettek: 7200 televíziót. 2200 hűtőt, 5000 laptopot, de egy kilogramm aranyat is.

Felmérések szerint a legtöbb ügyfél 500 és 1000 lej közötti összeget szánt a Fekete Péntekre.  A férfiak 30 százaléka hajlandó ennél jóval nagyobb összegeket is költeni, a nőknek ellenben csak 20 százaléka lépi túl a betervezett keretet.

A legtöbben televíziókészüléket és háztartási cikkeket vásárolnak, ezeket a mobiltelefonok és mosógépek követik – áll egy az elmúlt napokban végzett felmérés eredményében. Ugyanúgy lehet vásárolni parfümöt, könyveket, de akár pelenkát vagy autógumit is.  

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?