D. Cioloş: megvizsgáljuk, hogy indokolt-e autópályát építeni Belgrád irányában

Dacian Cioloş miniszterelnök azt nyilatkozta csütörtökön, Temesváron, hogy rövidesen a szerb-román határ mindkét oldalán hatástanulmányt készítenek arról, hogy kiderítsék, indokolt-e autópályát építeni Belgrád irányában. 

A román miniszterelnök emlékeztetett, hogy az úthálózat nemrég elfogadott mestertervében országút igen, de autópálya nem szerepel Szerbia irányában. Másrészt viszont, Szerbia autópályát építene északi irányban. „Kielemezzük annak a lehetőségét, hogy mi is sztrádát építsünk, de azelőtt elvégzünk egy hatástanulmányt, hogy lássuk, indokolt-e' - mondta a román miniszterelnök Aleksandar Vucic szerb kormányfővel közösen tartott sajtóértekezletén. 

Cioloş a Temes megyei prefektúrán találkozott szerb kollégájával, ahol több kormányközi szerződést is aláírtak. Ezek közé tartozik a belügyminiszterek által aláírt, a szerb-román határ menti közös járőrözésról szóló egyezmény, a külügyminiszterek által aláírt nyilatkozat, amelyben Románia kinyilvánítja támogatását, hogy Szerbiát felvegyék az Európai Unióba, és a szociális politika összehangolásáról szóló nyilatkozat, amelyet a két ország munkaügyi miniszterei írtak alá. 

Kimaradt?