Kezdődnek a szezonvégi kiárúsítások

Január 15-től szezonvégi kiárusításra készülnek a háromszéki üzletek. A sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatalban egyelőre két cég jelentette be, hogy árkedvezménnyel kiárusítja az őszi és téli ruhaneműket, de az erre vonatkozó kéréseket még be lehet nyújtani a polgármesteri hivatalhoz 15 nappal az akciós időszak kezdete előtt.kiarusitas3

A sepsiszentgyörgyi városházára évente átlag 40 szezonvégi kiárusításról szóló értesítés érkezik. A kereskedők többsége azonban ódzkodik a szezonvégi kiárusítástól, mert sok papírmunkával jár: az árut fel kell leltározni, újra kell címkézni, az új címkén fel kell tüntetni az árkedvezményt, a régi és az új lecsökkentett árat, ezt a többség nem vállalja. A kisvállalkozók nem kockáztatnak, számukra nem hoz olyan nagy forgalomnövekedést, ha néhány százalékkal csökkentik az árakat.

Egy nevét elhallgató sepsiszentgyörgyi vállalkozó elmondta, csak az tudja felére csökkenteni az árakat, aki száz százalékos árréssel dolgozik, így lehet a kiárusítás nullszaldós, ellenkező esetben veszteséges lenne az üzlet.kiarusitas1

A háromszéki ruhaboltok tulajdonosai általában arra panaszkodnak, hogy a válság fokozottan sújtotta őket, kevesebb divatos, új ruhát vásárolnak, és egyre többen szerzik be a szükséges darabokat a turkálóból, vagy a közeli Brassóba mennek, hogy kihasználják a szezonvégi kiárusítást, a nagyvárosban nagyobbak az árleszállítások és nagyobb a választék is.

Törvény szerint a szezonvégi kiárusításokat január 15 és április 15-e között lehet megszervezni, minden esetben értesíteni kell erről a polgármesteri hivatalt. A rendelkezések betartásának elmulasztását 20 ezer lejig terjedő pénzbírsággal sújthatják.

Kimaradt?