Közösségi munkatérrel tartanák Háromszéken a fiatal szakembereket

Egy éve működik a sepsiszentgyörgyi vállalkozói inkubátorházban Háromszék egyetlen coworking irodája az InnoHub, amelynek célja, hogy helyt adjon a pályakezdő vállalkozóknak és startuppereknek a kreatív üzleti gondolkodásra. A központban lehetőség van arra, hogy mentorok irányításával megvalósítsák terveiket és sikerre vigyék vállalkozásukat.

Az egy éve megnyitott InnoHub nevű közösségi tér több munkapontot magába foglaló irodahelyiség, ahol mindenkinek internetes hozzáférést biztosítanak, de kávézó és tárgyaló is rendelkezésre áll, és mentor segíti a pályakezdőket. Olyan fiatal vállalkozókat céloznak, akiknek túl ingerszegény lenne az otthoni munkakörnyezet, illetve akik nyitottak az újszerűre és fejlődni, megismerni, együtt dolgozni szeretnének.

Mátyus Enikő, az InnoHub közösségi munkatér vezetője a Maszolnak elmondta: a köztudatba az ivódott be, hogy a fiataloknak Háromszéken, Sepsiszentgyörgyön nincs lehetőségük a boldogulásra, ezt a vélekedést szeretnék leépíteni, és olyan nyitott központot működtetni, amely lehetőséget ad az önmegvalósításra.

Az InnoHubba naponta tíz fiatal szakember jár be dolgozni, ők többnyire nemcsak a térség számára, hanem a nagyvilágba adják el szolgáltatásaikat - mutatott rá Mátyus Enikő, aki szerint a közösségi tér működésének egy éve alatt 14 országból 500 szakember, diák és mentor fordult meg az intézményben.

Az InnoHUb vezetője szerint az iroda beindítását kutatómunka előzte meg, és arra jutottak, hogy olyan fiatalokat fogadnak be, akik a fenntartható energia és zöld megoldások, balneológia és egészségturizmus, egészséges életmód valamint a kreatív ipar és IT területén vállalkoznak.

A sepsiszentgyörgyi vállalkozói inkubátorházban működő közösségi tér ezen a héten ünnepeli egy éves szülinapját, így kedden az országban működő coworking irodák vezetőit, startuppereket, klasztervezetőket hívtak meg, szeretnék egy hálózatba kapcsolni ezeket a struktúrákat.

Szerdán nyílt napot szerveznek, és az InnoHubba várnak minden érdeklődő fiatalt, akiknek bemutatkoznak azok a mentorok, vállalkozók és tanárok, akik szakmailag sikereket értek el és szeretnének segíteni fiatal pályakezdőknek. Ugyanakkor ismertetik az InnoHub ösztöndíj, önkéntes és szakmai gyakorlat programjait.

Kapcsolódók

Kimaradt?