Ennyi pénzt kapnak a Hargita megyei települések árvízkárokra

A májusi és a júniusi esőzések miatti áradások Hargita megyében is jelentős károkat okoztak. A károk helyreállítása érdekében a kormány első körben több millió lejt irányzott elő a székely megye számára is.

Csíkrákos 57 ezer lej kártérítést kapott, ebből egy községi és egy erdei megrongálódott útszakaszt hoznak rendbe. Csíkszentmártonnak 24 ezer lejt irányoztak elő, ebből a pénzből a Kicsi utcát teszik rendbe. 

Szépvíz önkormányzata 23 ezer lejt fordíthat a Bükklokán megrongálódott híd felújítására, Csíkszenttamásnak 180 ezer lej áll a rendelkezésre – a Bábaszó-patakon átvezető híd és 300 méternyi út kijavítására. Csíkmadaras 105 ezer lejt fordíthat az árvízkárok kijavítására, Csíkdánfalva pedig 440 ezer lejt. 

Karcfalva 896 ezer lej kártérítést kapott, Tusnád községnek pedig 235 ezer lejt irányoztak elő. Csíkszentmihályon 35 ezer lejt fordíthatnak a községi utak, a megrongálódott hidak és közintézmények rendbehozatalára. A legnagyobb összeget Gyimesközéplok önkormányzata számára utalták ki, ők 1,8 millió lejt fordíthatnak az árvízkárok kijavítására. Szentes Csaba, Madéfalva polgármestere a Marosvásárhelyi Rádiónak elmondta, településük is kapott ugyan kártérítést, de olyan keveset, hogy az csak a tennivalók töredékére elegendő. Emiatt átiratot küldtek a prefektusi hivatalnak, amelyben kérték a felértékelés újbóli elvégzését.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?