Drágított hétfőtől termékein a legnagyobb dohányforgalmazó

Egységesen 50 banival drágított hétfőtől termékein Románia legnagyobb dohányforgalmazója, a British American Tobacco. A következő napokban a másik két nagy forgalmazó is drágítani fog.

Hétfőtől drágított a Romániában forgalmazott termékein British American Tobacco (BAT). E szerint 50 banival többet, 16 lejt kell fizetni egy doboz Kent (Blue, Silver, White és HD) cigarettáért. A Rothmans és a Lucky Strike szintén 16 lejbe kerül, a Dunhill pedig az eddigi 16,5 lej helyett 17 lejbe. Egy doboz Pall Mall ára 14,50 lejről 15 lejre nőtt, illetve 50 banival drágult a Viceroy és a Vogue is.

A BAT legutóbb tavaly októberben drágított a termékein. Az eddigi tapasztalat szerint hamarosan a két nagy versenytárs, a Philip Morris és a JTI is megteszi ezt a lépést. A capital.ro gazdasági portál megjegyzi: a folyamatos drágítások ellenére Romániában az EU-s átlaghoz viszonyítva olcsó a cigaretta.

Nálunk egy doboz füstölnivaló átlagosan 3,50 euróba kerül, Hollandiában és Belgiumban pedig 6 euróba. A még EU-tag Nagy-Britanniában a legdrágább a cigaretta, dobozáért átlagban 10 eurót kell fizetni. A magas ár a hatalmas jövedéki adó következménye.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?