Idén egymilliárd lejt meghaladó összeget hagytak itt a Romániába látogatók

Több mint egymilliárd lejt költöttek az idei év első három hónapjában országszerte a Romániába látogató külföldiek – derül ki az Országos Statisztikai Hivatal (INS) jelentéséből.

Az év első harmadában 414 ezer vendég érkezett Romániába, akik összesen 1,11 milliárd lejt költöttek. A látogatók jelentős része üzleti ügyeket intézni, konferenciákra vagy kiállításokra érkezett az országba. Ők megközelítőleg 700 millió lejt hagytak a boltokban vagy fizettek ki különböző szolgáltatásokra.

A látogatók 36,7 százaléka magánúton vett részt. Valamivel több, mint ötven százalékuk szabadságát töltötte Romániában, a többiek rokonlátogatásra, vásárlásra vagy különböző rendezvényekre érkezett az országba.

A statisztikai adatok szerint az üzleti utak alatt a Romániában hagyott pénz 54,5 százalékát szállásra, 16,5 százalékát éttermekben és lokálokban költötték el a külföldiek, vásárlásra pedig az összeg 12,8 százalékát fordították.

Az országba érkezők 48,3 százalékának utazási ügynökség szervezte meg az útját, 29 százaléka pedig maga tervezte meg a kirándulását. Az érkezők többnyire repülővel jöttek (78,3 százalék), a gépkocsit már jóval kevesebben (13,1) választották.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?