Ott voltunk a nagyváradi élményfürdő műszaki átadásán – élmény volt

Nyílt napot szerveznek szombaton a nagyváradi Nymphaea welness és élményfürdőben, amelynek műszaki átadását pénteken tartották a sajtó jelenlétében. A hét hektáron elterülő aquapark az egyik legkorszerűbb az országban. Mi is ott voltunk fotózni.

Az uniós támogatással elkészült és a nagyváradi önkormányzat által működtetett élményfürdő megnyitására még várni kell, annak ellenére, hogy már a múlt év végén meg kellett volna nyitnia kapuit. Marius Moş, a Nemzetközi Finanszírozású Beruházások Igazgatóságának vezetője elmondta, néhány engedély és jóváhagyás beszerzése folyamatban van.

Az átadáskor Marcel Boloş államtitkár és Szalados László, a kivitelező KÉSZ Építő és Szerelő Kft vezérigazgatója beszélt, az élményfürdőben Anamaria Sava projektmenedzser vezetett végig.

A 91,4 millió lejes (TVA-val együtt) beruházással, 7,5 hektáron kialakított élményfürdő belépti díjait már vélhetően az új nagyváradi helyi tanács hagyja jóvá, tudtuk meg Liviu Andricától, a közterület-fenntartó vállalat vezetőjétől.

A tervezett árakat közvitára bocsátották. E szerint egy kétórás belépő 25 lejbe, az egész napos 50 lejbe, míg a félnapos (17–22 óra között) 30 lejbe kerül majd. A diákok és nyugdíjasok kedvezményt kapnak, a kétórás belépő 20 lej, a félnapos 25 lej, az egész napos pedig 40 lejbe kerül számukra. A három évesnél fiatalabb gyermekek ingyen mehetnek be, a 3–14 éveseknek 12–25 lej között változnak a jegyárak. Az élményfürdő 10–22 óra között lesz nyitva.

A vendégeket 18 méter magas kültéri csúszdákkal, négy beltéri csúszdával, szabadtéri és fedett medencékkel várják, a welness-részlegen többek között szaunával és masszázssal is kényeztethetik majd magukat.

Az aquaparkban van versenyek megtartása alkalmas szabadtéri ugró- és úszómedence is. Mind kívül, mind belül vannak gyermekmedencék, étterem és büfé, és sportpályákat (foci, kézilabda, röplabda stb.) is kialakítottak az élményfürdő területén.

Kapcsolódók

Kimaradt?