Magyar Termék Nagydíj vándorkiállítás nyílt Kolozsváron

A 2012-ben Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett termékek vándorkiállítását nyitották meg Kolozsváron, egy - a Kárpát Régió Üzleti Hálózat és a Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett - konferencia keretében.magyar-termel-nagydij

A kiállítás megnyitóján Radetzky Jenő, a Wekerle Terv miniszteri biztosa elmondta, a magyar gazdaságnak akkor van jövője, hogyha minőséget termel, és ha a magyar vállalkozások globális elsőségre törekszenek. "Be szeretnénk mutatni a Kárpát-medence magyarságának, hogy van kiváló, jól minősített magyar kreatív tudás és termék" - fogalmazott a miniszteri biztos.

A Wekerle Tervről elmondta, az nem egyszerű gazdaságpolitika, nem egyszerű nemzetpolitika, hanem a kettő ötvözete. A térség gazdaságát akarja magas szintre emelni. Ezzel egy időben azonban nemzetpolitikai célokat is követ: lehetőséget próbál biztosítani mindenkinek arra, hogy a szülőföldjén érjen el sikereket.

Radetzky Jenő a Wekerle Terv két pillérét említette, amely a kisvállalatok számára fontos: "az integráció és a nemzeti tulajdonú vállalatoknak a segítése". Hozzátette, mindkettő olyan európai cél, amelyért a szomszédos országok minden nemzetével együttesen léphetnek fel.radetzkyjeno

Az idén 15. alkalommal átadott Magyar Termék Nagydíjat eddig mintegy 3000 termék és szolgáltatás kapta meg - tájékoztatta a jelenlevőket a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda ügyvezető igazgatója, Kiss Károlyné. Az idei díjazottak szeptemberben az Országházban vehették át a kitüntetést.

A vándorkiállítás Mórról, Wekerle Sándor egykori miniszterelnök szülőfalujából indult, majd Csíkszeredán, Marosvásárhelyen, Nagyváradon át jutott Kolozsvárra. Ezt követően Kárpátalján állítják ki a díjnyertes termékeket, amelyek között a szegedi Pick szalámigyár termékei és a Helia D testápoló krémek is megtalálhatók. A vándorkiállítás megnyitását követően a szervezők a változásmenedzselés-minőség-versenyképesség témakörökben tartottak üzleti konferenciát.

Kimaradt?