Alumíniumdobozok szelektív gyűjtéséhez lát a MOL Románia

Az alumíniumdobozok szelektív gyűjtésére vonatkozó Every Can Counts kezdeményezéshez csatlakozik a MOL Románia, amely 35 töltőállomásra helyezik ki az említett csomagolások szelektív gyűjtését szolgáló dobozokat.

Az Every Can Counts program jelenléte a MOL Románia töltőállomásain környezeti előnyökkel jár, mert az újrahasznosított anyagból készülő dobozok jelentős energia-megtakarítást eredményeznek – írja közleményében a vállalat.

A dobozok alapanyagául szolgáló alumínium a legértékesebb újrahasznosítható anyag, hiszen újrafeldolgozása során nem veszít tulajdonságaiból. Egy újrahasznosított alumíniumból készült doboz körülbelül 60 nap múlva kerül vissza az üzletek polcaira. Használt alapanyagból történő gyártás esetén a felhasznált erőforrások mértéke 95 százalékkal kevesebb, mint a nyersanyag felhasználásakor.

„A tankolás során lehetőséget biztosítunk ügyfeleink számára a szelektív gyűjtésre is, és ennek jegyében több projektet is kezdeményeztünk, ilyen például a töltőállomásainkon történő használt étolaj gyűjtése. A háztartási olaj gyűjtése egy évről-évre bővülő program, amit az ügyfeleink igényei alapján terjesztettünk ki több városra. Meggyőződésünk, hogy ez a siker az alumínium dobozok szelektív gyűjtése során is megismétlődik” - nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Az alumínium dobozok gyűjtése az ügyfelek számára könnyen megközelíthető helyen elhelyezett dobozokban történik, így lehetőség lesz az üres dobozokat közvetlenül a gyűjtőkonténerbe dobni.

A MOL kutakon begyűjtött teljes mennyiséget engedélyezett vállalatok gyűjtik be, majd európai hulladék újrahasznosító üzemekbe kerül és új dobozok gyártására szolgáló alumíniumlemez formájában tér vissza az országba.

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?