Magyarországi részvétellel zajlik az aradi építkezési vásár

A román–magyar határ menti térség legrégebbi és legnagyobb építkezési vására zajlik az aradi Expo Kiállítási Központban. Több mint egy tucat magyarországi vállalkozás is képviselteti magát.

A XXII. építészeti és épületgépészeti nemzetközi szakkiállítás nyílt meg csütörtökön az Arad Megyei Kereskedelmi, Ipar- és Agrárkamara szervezésében. A Confort, Construct & Instal elnevezésű szakkiállításon az építőipari anyagok széles választékával, nyílászáró szerkezetekkel, fűtés- és klímatechnikával, szaniteráruval, épületgépészeti technológiákkal, belsőépítészeti irányzatokkal, építőipari újdonságokkal, világítástechnikával, uszodatechnikával, tervezéssel és kivitelezéssel, munkavédelmi felszerelésekkel, őrző-védő berendezésekkel, lakáskultúrával ismerkedhetnek meg a látogatók.

A rendezvény nyolcvan romániai és magyarországi cég kínálatát vonultatja fel – mondta Cimi Enache főszervező. A szervezők idén is helyt adnak a kétoldalú üzletember-találkozóknak is, de ettől még a kiállítás ugyanúgy szól a nagyközönségnek, mint a szakmabelieknek.

„A Magyar Nemzeti Kereskedőház aradi regionális irodája közös standot bérel a kiállítás területén, ahol 162 négyzetméteren 16 magyarországi cég mutatkozik be – mondta Skapinyecz Péter, a Magyar Nemzeti Kereskedőház igazgatója. – Ennek a költségeit a kereskedőház állja, a cégeknek csak egy regisztrációs díjat kell fizetniük. A cél a sikeres nemzetközi együttműködések kialakítása. A jó részük visszatérő, főleg a lakossági szegmenst megcélzó vállalkozások, berendezéseket, kazánokat, építőipari cikkeket forgalmaznak.”

A kiállítás pénteken és szombaton 10–18, vasárnap 10–16 óra között látogatható.

Kimaradt?