Ennyit fizetnek a máltaiak a McDonald’s Romániáért

A Premier Capital 65,33 millió dollárt fizet a McDonald’s romániai étteremláncáért – számolt be hétfő délután a vásárló máltai cégcsoport, amely franchise rendszerben fogja működtetni az amerikaiak 67 étteremből álló romániai hálózatát.

Az összegért a máltaiak az éttermek mellett megkapják a 19 romániai McCafét is, illetve az egész hálózat üzemeltetési jogát. A cég Mediafax által idézett közleménye szerint a felek abban egyeztek meg, hogy a tranzakciót legkésőbb 2017. január 22-én zárják le.

Mint írtuk, a máltai Premier Capital további öt országban működteti már franchise rendszerben az amerikai vállalat összesen 64 éttermét. A cég honlapja szerint Észtországban, Lettországban, Litvániában, Görögországban és Máltában vannak jelen.

A McDonald's Romániában évente mintegy 100 millió euró árbevételt ért el, és a legnagyobb étteremláncnak számít. Az amerikai gyorsétteremlánc 1995-ben nyitotta meg első üzletét Romániában, ahol mostanáig közvetlenül volt jelen, ellentétben főbb vetélytársaival (KFC, Pizza Hut, Subway), amelyek eleve franchise hálózat kialakításával léptek be a román piacra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?