Megközelítette 2015-ben a másfél milliót a kolozsvári repülőtér utasforgalma

Megközelítette 2015-ben a másfél milliót a kolozsvári Avram Iancu nemzetközi repülőtér utasforgalma - közölte vasárnap a Mediafax hírügynökség a légikikötő közleményére hivatkozva.

A kolozsvári repülőtéren az elmúlt évben 1 millió 486 ezer érkező, illetve induló utast regisztráltak, ami 26 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Románia második legforgalmasabb repülőterén 2015-ben 14 667 leszállást, illetve felszállást jegyeztek fel, ami 15 százalékos növekedést jelent.

A legkeresettebb célpontok London, Bukarest, München, Milánó és Párizs voltak. A legtöbb utas Olaszországba, Németországba, Spanyolországba és Nagy-Britanniába utazott Kolozsvárról.

A légikikötő 2016-ban további növekedésre, 1,7 milliós utasszámra számít. A legnagyobb utasforgalmat lebonyolító Wizz Air légitársaság ugyanis februártól a németországi Memmingenbe, júliustól Berlinbe, az angliai Sheffieldbe, a dániai Billundba és a spanyolországi Alicante városba indít Kolozsvárról járatokat. Márciustól pedig a LOT lengyel légitársaság indít varsói járatot, valamint a Blue Air román fapados társaság dublini és liverpooli járatokat.

Erdély fővárosából 2016 végére 33 európai és közel-keleti városba lehet eljutni menetrend szerinti repülőjáratokkal.

Kapcsolódók

Kimaradt?