Szerdától 142 kilométeren autózható a dél-erdélyi sztráda

Átadják szerda este a forgalomnak a Temesvár-Lugos közötti autópálya egyik, 25 kilométeres szakaszát – közölte az Országutak és Autópályák Országos Társasága (CNADNR).

E szerint autózhatóvá válik a dél-erdélyi autópálya 142 kilométeres szakasza, Nagylak és a Temes megyei Bozsor között. A Lugos és Bozsor közötti 10,5 kilométeres szakaszt már 2013-ban megépítették, de eddig még nem adták át a forgalomnak.

A CNADNR emlékeztet arra, hogy a munkálatokkal a tervezettnél hét hónappal korábban végeztek az építők. A Temesvár-Lugos autópálya második, 25 kilométeres ütemének megépítéséről 2013 decemberében írtak alá szerződést a Tirrena Scavi SpA - Societa Italiana Per Condotte D'acqua SpA konzorciummal. A munkálatok áfa nélkül 423 millió lejbe kerültek.

Az útszakasz átadásával tehermentesülhet a Maros völgyén haladó E68-as országút Arad és Marosillye közötti szakasza. A Brassó vagy Bukarest felé tartó nemzetközi fuvarozók ugyanis eddig ezt az utat vették igénybe a Temesvárt is érintő hosszabb útvonal helyett, amelynek csak kis szakaszát lehetett autópályán megtenni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?