Sepsiszentgyörgyön nyit képviseleti irodát a Magyar Nemzeti Kereskedőház

A Sepsiszentgyörgyön képviseleti irodát nyitó Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) célja összekapcsolni a magyarországi és háromszéki vállalkozásokat és segíteni a kereskedelmi és befektetési együttműködéseket, tájékoztatott Deák Gyöngyvér az MNKH sepsiszentgyörgyi irodavezetője, aki szerint a Vállalkozói Inkubátorházban berendezett képviseleti irodát jövő kedden nyitják meg.

A kirendeltség felkutatja azokat a vállalkozásokat, amelyek termékei és szolgáltatásai a nemzetközi piacokon is versenyképesek lehetnek illetve a kereskedőhálózaton keresztül felmérik a piaci igényeket is. Emellett szolgáltatásaik révén egyénre szabott stratégiai exportterveket készítenek a cégeknek és felkutatják a jövőbeli üzleti partnereket is.  Emellett a képviseleti iroda igény esetén lebonyolítja az ügyletet az ajánlattételtől a szállítás megvalósulásáig.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház közleménye szerint a közép-európai kereskedelem fejlesztő program révén jövő év tavaszáig 22 képviseleti iroda kezdi meg működését a Magyarországgal szomszédos országokban és Lengyelországban. Romániában hét regionális képviseleti irodát nyitnak, ezek egyike a jövő kedden megnyíló sepsiszentgyörgyi kirendeltség.

A Magyar Kormány külgazdasági stratégiájának alapvető célkitűzése, hogy Magyarország és a szomszédos államok magyarlakta területei, valamint Lengyelország között szorosabbra fűzze a gazdasági-kereskedelmi kapcsolatokat. Rámutatnak, hogy Magyarország számára Románia a negyedik legnagyobb felvevőpiac, jelenleg csaknem 12 ezer magyar, legalább résztulajdonú vállalkozást tartanak nyilván Romániában.

Az MNKH képviseleti irodái segítenek telephely- vagy cégalapításban és figyelmet fordítanak a termelési együttműködések támogatására, illetve a határon túli árualapok felkutatására is. A Magyar Nemzeti Kereskedőház közleménye szerint elsősorban az agrárium területén kínálkoznak együttműködési lehetőségek a román és magyar cégek között. Magyarország az innovatív technológiák és az agrárinformatika területén világszínvonalú szakértelemmel rendelkezik, mely a kiváló termőföldön és környezeti adottságok mellett gazdálkodó romániai termelők számára a hatékonyság és nemzetközi versenyképesség emelkedését jelenthetik. További információkat az MNKH honlapján találhatunk.

Kimaradt?