Németországi szakképzési lehetőségek Maros megyei fiataloknak

A Maros megyei munkaelosztó előválogatást szervez olyan 18 és 27 éves korúak számára, akik a MobiProEU – The Job of my Life nevű, 2013-ban a német szövetségi munka és szociális minisztérium által indított program keretében három éves szakképzésen vennének részt Németországban.

A meghirdetett program 22 helyet biztosít olyan szakmákban, mint az üveg- és kerámia feldolgozó, ipari szerelő, fémmegmunkáló, előregyártott betonelem-készítő, elektronika-, mechatronikai mérnök, ipari keramikus. 

Gheorghe Ștef, a hivatal igazgatója arról tájékoztatta a sajtót, hogy azoknak a 18 és 27 éves kor közötti fiatalok jelentkezésére számítanak, akik szakiskolát végeztek, vagy érettségiztek, illetve egyetemi diplomával rendelkeznek, de még nem mesteriztek és három hónapnál több időt nem töltöttek Németországban, illetve nem vettek részt inas-, vagy gyakornoki szakképesítésen sem.

Azok a személyek, akik megfelelnek az elvárásoknak és résztvesznek a duális szakképzési programban, heti három-négy napot dolgoznak egy németországi vállalatnál, valamint heti 8-12 órában elméleti oktatáson vesznek részt.

Azok a Maros megyei személyek, akiket érdekel a lehetőség Marosvásárhelyen, a megyei munkaerő hivatalnál jelentkezhetnek 2016. január 7-ig a Iuliu Maniu (volt Szövetség) utca 2. szám alatt. A regisztráláshoz egy típusnyomtatványt kell kitölteni, másolat szükséges a személyi igazolványról, vagy útlevélről, fényképpel ellátott, román, angol, vagy német nyelvű Europass típusú önéletrajz, igazolás a büntetlen előéletről, orvosi igazolás a családi orvostól, hogy a jelentkező egészséges és munkaképes. Érdeklődni a 0265-266553-as telefonszámon lehet.

Kapcsolódók

Kimaradt?