Marosvásárhelyen tartja vándorgyűlését az RMKT

Marosvásárhelyen tartja október 9-11.között a 24. vándorgyűlését a Romániai Magyar Közgazdász Társaság Tudás, megújulás, jövő mottóval.

A marosvásárhelyi Kultúrpalotában tartott szerdai sajtótájékoztatón a szervezők elmondták, az év legjelentősebb szakmai rendezvényén közel 40 előadó és több mint 300 résztvevő jelenlétére számítanak. A vándorgyűlés keretében minél több tudást és szakmai információt szeretnének átadni, ugyanakkor lehetőséget szeretnének nyújtani a közös gondolkodásra és a szakmai tapasztalatcserére, hogy hozzájárulhassanak a modern Erdély jövőképének kialakításához és fejlesztéséhez.

A sajtótájékoztatón részt vett Soós Zoltán, a Maros megyei múzeum igazgatója is, mint házigazda, hiszen a rendezvény fő helyszíne a Kultúrpalota lesz, a szekcióüléseket a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kampuszában tartják. Zólyomi Erika, az RMKT Maros megyei elnöke elmondta, szoros partnerség létezik a társaság és a felsőfokú tanintézmények között, egyik küldetésüknek tartják az ifjúság felkészítését, megismertetéséta közgazdaságtannal, a közgazdászok világával.

A program szerint október  9-én, pénteken a Kultúrpalotában kerül sor a megnyitóra, ahol köszöntőt mond Zólyomi Erika, Peti András alpolgármester és Szécsi Kálmán országos elnök. A plenáris előadások sorát Nagy Ágnes indítja, őt követi Lázár Ede, Czakó Erzsébet, majd Papp Szentannai György értekezése. A résztvevőket egy meglepetés is várja az est végén: Molnár Tünde orgonaművész koncertje.

A szombati szekcióelőadások helyszíne a Sapientia, illetve a President Hotel. A témák, amelyekről szó lesz: marketing a vállalati vezetésben, pénzügy, munkaerő, vállalkozások életciklusa. 

Kapcsolódók

Kimaradt?