Kelemen Hunornak már nincs tulajdonrésze a Transindexnél

Eladta a Transindexet kiadó cégben birtokolt többségi tulajdonrészét Kelemen Hunor RMDSZ-elnök. A vásárló és egyben az új többségi tulajdonos a kiadó igazgatója, Kelemen Attila Ármin lett.

Kelemen Attila Ármin a Maszolnak elmondta, az adás-vétel még nem zárult le, ez a napokban történik meg. Tájékoztatása szerint a Média Net Kft tulajdonosi körébe Kelemen Hunor helyére társtulajdonosként a Transindex felelős szerkesztője, Balázsi-Pál Előd lépett be, akinek kis arányú részesedése lett a cégben.

Korábban a Média Net Kft-nek Kelemen Hunor volt a többségi tulajdonosa, a fennmaradó részt Kelemen Attila Ármin birtokolta. Az igazgató nem kívánta részletezni, hogy az RMDSZ elnökének eddigi tulajdonrésze mekkora összegért cserélt gazdát.

Arra a kérdésünkre, hogyan befolyásolja a Transindexet a tulajdonosváltás, Kelemen Attila Ármin kijelentette: az ő szempontjából máris változást jelent, hogy ezentúl sokkal könnyebben tud majd pozitív hangvételben írni az RMDSZ elnökéről. „Eddig működött nálam az öncenzúra: ha pozitívumot láttam, inkább nem írtam meg, mert úgy gondoltam, hogy nem lenne hiteles” – magyarázta a kiadó igazgatója.

Az 1999-ben indult Transindex múltja az internet romániai elterjedésének kezdeteihez nyúlik vissza. A mai napig az egyik leglátogatottabb és legmérvadóbb erdélyi magyar portál. Történetéről itt olvashat részleteket.

Kimaradt?