Hivatalosan is az egyik legjobb magyar termék az Igazi Csíki Sör

A nyár eleji magyarországi fesztiválokon szerzett díjak után újabb fontos elismerést kapott az Igazi Csíki Sör. A Magyar Termék Nagydíj pályázat Régiók Díját idén a terméket gyártó Csíki Sör Manufaktúrának ítélte oda a pályázatot kiíró tanács – tudtuk meg pénteken a csíkszentsimoni cég sajtóirodájától.

A Régiók Díja különdíjat 2013-ban alapították külhoni szervezetek, cégek számára. Ezzel olyan tevékenységeket ismernek el, amelyek a kiíró tanács szerint „elkötelezettek a folyamatosan magas minőségi színvonal mellett a hagyományok tisztelete, a környezet védelme, a magyarság-tudat eszméje és az ott élők boldogulása iránt”.

Az elismerést a szeptember 3-i parlamenti díjátadó ünnepségen vehetik át a székelyföldi cég képviselői. A díjazott vállalkozásokat köszönti Semjén Zsolt miniszterelnök is. Tavaly hatvanhat magyar termék és szolgáltatás kapta meg a Magyar Termék Nagydíjat, a pályázatot kiírók tanácsa nyolc nívódíjat ítélt oda, és tíz szervezet adományozott különdíjat.

A pályázat honlapja szerint idén 18. alkalommal írták ki Magyarország „legtekintélyesebb önkéntes tanúsítási rendszerének”, a magas színvonalú termékeket minősítő Magyar Termék Nagydíj pályázatát. Az első meghirdetés, tehát 1998 óta 486 nagydíjat ítélt meg a kiírók tanácsa azoknak a nemzetközi színvonalú áruknak és szolgáltatásoknak, amelyek az átlagosnál jóval kiemelkedőbb minőséget és termékbiztonságot képviselnek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?