A félkész borszéki gyógyfürdőt menti a megyei tanács

Csütörtöki soros havi ülésén 213 ezer lejjel egészítette ki Hargita Megye Tanácsa a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház költségvetését, és 396 350 lejt utaltak a megyei tartalékalapból a borszéki wellnessközpont építésének folytatására.

„Itt nem állunk meg, további támogatás is szándékunkban áll, de még mindig nem kaptunk jóváhagyást a kormánytól arra, hogy hitelt vegyünk fel” – mondta Borboly Csaba megyeelnök – a csütörtök délutáni testületi ülésen.

Mint ismeretes, Hargita Megye Tanácsa 2015. április 22-én e céllal kihelyezett ülést is tartott Borszéken, ám az akkori időpontra nem készült határozattervezet, mindössze elvi döntést hozott a testület a helyszíni terepszemlét követően.

Mik József borszéki polgármester tételesen sorolta fel a kezelő- és wellnessközpontnál szükséges megyei beavatkozás hátterét (tudósítónk felvétele):

https://www.youtube.com/watch?v=DasXX-ExAoo

A megyei testület megszavazta azt a határozattervezetet is, amely szerint a megyei tanács idén is támogatja a régészeti programot, ebben az évben 36 ezer lejjel. Az idei, kilencedik Székelyföldi Kerékpáros Körverseny társfinanszírozására 20 ezer lejt irányoztak elő.

Új helyközi buszjáratokra hagytak jóvá működési engedélyt a Markus Trans Kft.-nek a Balánbánya–Csíkszentdomokos–Vasláb–Gyergyószentmiklós-, valamint a Karcfalva–Csíkjenőfalva–Csíkszenttamás–Marosfő–Gyergyószentmiklós-útszakaszra.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?