Díjjal ösztönzik Hargita megyében a frissen végzettek alkalmazását

Július folyamán a négy legtöbb frissen végzettet alkalmazó vállalkozót díjazza Hargita Megye Tanácsa. Az Itthon start nevet viselő program a jó példák felmutatása ösztönző hatását, valamint a fiatalság itthon-tartásának stratégiai célját egyaránt szolgálná.

A munkalehetőségek bővítésének elengedhetetlen feltétele a vállalkozók nyitottsága a pályakezdők iránt, fontos, hogy minél nagyobb számban alkalmazzák őket. Az Itthon start programmal erre szeretnék ösztönözni a megye gazdasági szereplőit, azáltal is, hogy elismerésben részesítik azokat a Hargita megyei vállalkozókat, akik a legtöbb frissen végzett fiatalt alkalmazzák 2015. július 1–31. között, Hargita megye négy megyei jogú városa térségéből egy-egy személyt. A kitüntetettek a Márton Áron-emlékérmet az augusztusi soros tanácsülésen vehetik át rövid ceremónia keretében.

Az Itthon start nevet viselő program meghirdetése mellett a Hargita megyei önkormányzat sajtóirodája felhívja a figyelmet: az intézmény elöljárói, a befektetésvonzás-iroda munkatársaival együtt, 18–35 év közötti személyek által létesített Hargita megyei vállalkozásokat készülnek meglátogatni, a helyszínen tájékozódva a problémáikról. Erre a korábbi években is többször sor került, ezt a gyakorlatot kívánják folytatni.

„Olyan bátor, vállalkozó szellemű személyeket mutatnánk be, akik nem a külföldi munkavállalást, hanem az itthoni cégalapítást választották, és így munkahelyeket teremtettek. Fontos, hogy ne csak a negatívumok uralják a közbeszédet, beszélnünk kell a sikerekről is” – nyilatkozta Borboly Csaba.

Mindazoknak, akik szeretnének a szemlén részt venni, illetve minden olyan javaslatot tevő személy, aki a fiatalok és a vállalkozók sorsának segítéséhez járulna hozzá Hargita Megye Tanácsa munkatársai várják a telefonhívását: 0266 207 700 (1608 belső).

Hargita Megye Tanácsának Márton Áron-emlékérme azoknak a személyeknek adományozható, akik a tudományos, kulturális és sportéletben, a közigazgatásban, a megye nemzetközi kapcsolatainak építésében vagy más területeken kimagasló eredményeket értek el, vagy tevékenységükkel méltóvá váltak az elismerésre. A Márton Áron-emlékérem kör alakú, 42,5 mm átmérőjű, 4 mm vastagságú, egyoldalas vert érme, amelyet emléklap és pénzjutalom kíséretében adományoz a megyei önkormányzat vezetője egy erre az alkalomra szervezett ünnepségen. Az eddigi díjazottak névsora itt olvasható

 

Kimaradt?