Módosító indítvánnyal csökkentene rezsit az RMDSZ

A parlamentbe benyújtott adótörvénykönyv egyik módosító indítványaként szeretné keresztülvinni az RMDSZ, hogy csökkentsék a közüzemi szolgáltatások hozzáadottérték-adóját (TVA-áfa) - tájékoztatta a maszol.ro-t Szabó Ödön képviselő. 

Mint arról már korábban írtunk, a szövetség legutóbbi kongresszusán több olyan szociálpolitikai prioritást is elfogadott, amelynek egyik eleme a közüzemi szolgáltatások hozzáadottérték-adójának (TVA-áfa) 9 százalékra történő csökkentése. Itt olvashat bővebben a rezsicsökkentésről. 

Az RMDSZ rezsicsökkentéses javaslatának ötletgazdája, Szabó Ödön néhány héttel korábban elmondta, a szövetség előtt két lehetőség állt: a parlamentbe eljuttatott adótörvénykönyv-módosításokhoz mellékelnek egy másikat, amely a gáz, a víz, a szemétszállítás és a villany áfacsökkentését tartalmazza, vagy kidolgoznak egy különálló jogszabálycsomagot azokkal a szociálpolitikai prioritásokkal, amelyeket a kongresszuson elfogadtak. Ez utóbbi a rezsicsökkentést is magába foglalná.

Szerdán az RMDSZ-frakció úgy döntött, az első lehetőséget követi, és amennyiben a plénum nem szavazza meg a módosító indítványt, a különálló jogszabálycsomag benyújtásával próbálkoznak.

A módosító javaslat a tervek szerint jövő héten kerül a szakbizottságokba, az adótörvénykönyv-módosításokról pedig két hét múlva tárgyal a plénum.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?