Tanácsadói projektet indít a Milvus Csoport

A Nyárádmenti és Kis-Küküllő régiók gazdáit segítené A természetbarát mezőgazdaságért! elnevezésű projektjével a „Milvus Csoport” Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

A tanácsadói projekt keretében az új Nemzeti Vidékfejlesztési Programról (PNDR), a környezetbarát mezőgazdaság lehetőségeiről tájékoztatják a gazadákat, olyan tudnivalókkal látnák el, hogy

hogyan tudják a mezőgazdasági területeiket, farmjaikat úgy alakítani, hogy ökológiai szempontból is hasznos legyen. Ennek érdekében, a Milvus Csoport négy közösségi-képviselője tizenkét Maros megyei községben szervez találkozót: Nyárádremetén, Mikházán, Csíkfalván, Székelyhodoson, Balavásáron, Gyulakután, Erdőszentgyörgyön, Makfalván, Havadon, Nyárádmagyaróson, Székelyberében, Nyárádszeredán és Székelyvéckén.  

A találkozókat követően, igény szerint a gazdák személyes tanácsadásban is részesülhetnek. Mindegyik képviselő 3 községért fog felelni, hogy a régió 135 gazdája személyesen őt segítő, hasznos információkhoz jusson. Az első találkozóra hétfőn, 2015. 04. 27-én kerül sor  Nyárádremetén.

A magas természeti értékű mezőgazdasági területek Románia összterületének 30 %-át teszik ki, ami 5 millió hektár kisméretű, dombvidéki gazdaságot fed. A hagyományos mezőgazdasági tevékenységek hozzájárultak több terület természetes állapotának fennmaradásához. Ezeknek a területeknek nagyon sok hasznot hoz az ember számára is: víz és minőségi élelmiszerek forrását biztosítja, a széndioxid megkötése, az árvizek szabályozása, rekreációs lehetőségeket és nagyon sokszor minőségi életvitelt biztosítanak.

A tanácsadás egy évig tart a „Vidékfejlesztés és a magas természeti értékű mezőgazdasági területek” projekt keretén belül, a Svájci-Román Együttműködési Program támogatásával. A projektet az ADEPT Alapítvány, AGRIDEA, WWF Románia, ProPark léptette életbe, a „Milvus Csoport” Madártani és Természetvédelmi Egyesület pedig a helyi partner.

Érdeklődni a következő telefonszámon lehet: 0722-437.863  a „Milvus

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?