Állami segélyt kap a Bosch egyik romániai beruházása

Több mint 16 millió euró állami segélyt kap a Bosch Rexroth vállalat, amely Balázsfalván tervezett egyik beruházásának megvalósításáért kap támogatást a román államtól.

Az állami segély odaítélését pénteken a pénzügyminisztérium hozta nyilvánosságra egy közleményben. E szerint az elektronikai készülékekhez szükséges alkatrészek gyártásával foglalkozó üzem kapacitását bővítik egy mintegy 33 millió euró értékű beruházás révén, és ezt támogatja a román állam az összeg mintegy felével. A beruházás nyomán 570 új munkahely létesül.

A pénzügyminisztérium szerint a bejelentett beruházás nyomán a helyi és a központi állami költségvetésbe 19 millió euró folyik be, ezért indokolt a beruházás támogatása. Az állami segélyt egy tavalyi sürgősségi kormányrendelet alapján ítélték meg, amely révén a román állam ösztönözni akarja a magas technológiájú beruházásokat. Tavaly novembertől igényelhető ez a segély, Bukarest évente több mint 100 millió eurót fordít erre a célra.

A Bosch csoport 1994-ben érkezett Romániába, azóta mintegy 180 millió euró értékű beruházásokat valósított meg, és 2400 alkalmazottja van.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?