Nemet mondott az Apple dollármilliárdjaira egy cég

Ugyan az elektromos autókat gyártó Tesla vezére, Elon Musk nem ismerte el - de nem is tagadta -, hogy az Apple fel akarta vásárolni a cégét, új nyilatkozatában elég egyértelműen arra utal, hogy nemet mondott a ki tudja hány milliárd dolláros ajánlatra.

Amikor előkerült egy sokatmondó kép arról, hogy az Apple gigászi, 170 milliárd dolláros készpénztartaléka milyen cégek felvásárlására lenne elég, nem véletlenül egészítettük ki a virtuális bevásárlólsitát a Tesla Motors-szal. Az elektromos járműveket gyártó cég bekebelezésére már tavaly nyáron egy sor egyértelmű jel, történés és piaci tényező utalt.

Természetesen a Tesla vezérigazgatójáról, Elon Muskról van szó, többek között az ő nyilatkozatából lett teljesen világos, hogy az Apple is elektromos autót tervez. Az eredeti terv az lehetett, hogy mindezt a Tesla csapatával valósítja meg, sőt, a cég alkalmazottjait azóta is álomfizetéssel csábítja - kevés sikkerrel. A Bloombergnek nyilatkozó Elon Musk elismerte, hogy találkozott az Apple munkatársaival, de azt a híresztelést nem kommentálta, hogy felvásárlásról volt szó. Egy másik kérdésre adott válasza viszont elég egyértelműen utal arra, hogy kapott ajánlatot, de elutasította.

"Ha lett volna olyan forgatókönyv, amely szerint együtt tömeges piacot teremthetünk egy elektromos autónak, amelyet sokan megengedhetnek maguknak, akkor lett volna értelme ezeknek a beszélgetéseknek. De én nem láttam ennek a lehetőségét" – mondta Elon Musk.

Az Apple számára tehát nem maradt más, minthogy saját erőből hozza össze története eddigi legnagyobb kihívást jelentő projektjét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?