Támogatásokat emelt a mezőgazdasági minisztérium

Sikeresnek bizonyultak a Nagy Péter Tamás mezőgazdasági államtitkár irányítása alatt zajló, a kedvezőtlen időjárás okozta károkat, valamint a fajfeljavítást célzó de minimis támogatási programok. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium szerdán, november 12-én az állattenyésztési egyesületek vezetőivel értékelte ki a de minimis támogatási programok sikerességét.

A május–július közötti esős időjárási periódusban elszenvedett veszteségek enyhítésére a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium de minimis támogatást folyósít méhészek számára, valamint tenyészkosok és vemhes üszők vásárlására. A kedvezményezettek legkésőbb november hónap elejéig adhatták le igénylési dossziéikat a mezőgazdasági igazgatóságokon.

„A benyújtott kérések száma jóval magasabb volt, mint amire számítottunk, ezért a minisztérium úgy döntött, hogy közel 11 millió lejjel több pénzt utal ki a támogatások kifizetésére”– hangsúlyozta az RMDSZ mezőgazdasági államtitkára. Hozzátette: „a támogatási kérelmek nagy része az erdélyi megyékből érkezett. Vemhes üszővásárlás terén például Hargita megye jár az élen, ahol 41 tenyésztő 308 állat beszerzésére nyert támogatást.”

Kimaradt?