Péntektől autózható az ország legnagyobb viaduktja

Péntektől megnyitják a forgalomnak a Nagyszeben-Szászváros közötti autópálya harmadik ütemét, így a Déva-Nagyszeben sztrádán most már teljes hosszában lehet majd közlekedni – erősítette meg a capital.ro-nak csütörtökön az Országos Út és Autópálya Társaság (CNADNR) igazgatója.

A Szeben megyei Szelistyét a Fehér megyei Koncával összekötő 22 km-es szakasz munkálatai 2011. őszén kezdődtek, és a tervek szerint 2013. április végéig kellett volna befejeződniük, ám az építőknek nem sikerült betartaniuk a határidőt. Ebben közrejátszott az is, hogy ezen a szakaszon kellett megépülnie az ország legnagyobb, közel egy kilométeres, és helyenként 75 méter magas viaduktjának, és folyamatos volt a földcsuszamlás-veszély is.

A Nagyszeben-Szászváros sztrádaszakasz a dél-erdélyi autópálya része. A sztráda lehetővé teszi, hogy a magyar-román határ nagylaki határátkelőjétől Nagyszeben felé tartó autósok elkerüljék Szászsebest. Ezen szakaszon található az első romániai autópálya-alagút, amely 340 méter hosszú.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?