Digitalizálják az ételjegyeket Romániában

Ételjegyek helyett hamarosan bankkártyát kapnak a romániai alkalmazottak. A "feltöltős" kártyával a szelvények értékének megfelelő összeget lehet majd levásárolni az üzletekben – írja az economica.net.

A portál Cosmin Vladimirescut, a Mastercard Románia vezérigazgatóját idézte, akinek tájékoztatása szerint az ételjegyek digitalizálásáról szóló törvény már életbe lépett, már csak az alkalmazási szabályaira várnak a bankkártyákat kibocsátó cégek.

Az intézkedés mintegy kétmillió alkalmazottat érint Romániában. A Mastercard vezetője szerint jelentősen megkönnyíti majd az ételjegyek-kibocsátó cégek és a kereskedők dolgát egyaránt. A bankkártyával történő fizetés jóval kevesebb ideig tart majd, mint a szelvényekkel történő vásárlás, ráadásul tetszés szerinti összeg levásárolható az összegkorláton belül, így kiiktatható a készpénzhasználat a pénztárnál.

Jelenleg egy ételjegyre 9,35 lejre vásárolható élelmiszer azokban a boltokban, amelyek elfogadják a szelvényeket. Az évente Romániában kibocsátott ételjegyek összértéke egy milliárd euró.

Kimaradt?