Nem tetszik az áramszolgáltatója? Cserélje le

Az energiaár-szabályozó hatóság (ANRE) lehetővé teszi, hogy térítésmentesen áramszolgáltatót váltsunk, ha elégedetlenek vagyunk azzal a céggel, amelyhez szerződés köt – hívta fel szerdán közölt összeállításában a figyelmet az economica.net. Az ANRE honlapján válogathatunk a cégek között.

A szerződésbontás írásban kérvényezhető az aktuális szolgáltatónál. A szolgáltatás megszűntetésének a dátuma nem lehet korábbi a kérvény keltezésétől számított 21. napnál. Ezzel párhuzamosan az újonnan választott szolgáltatóval is fel kell venni a kapcsolatot. Meg kell neveznünk a lakcímünket, az aktuális szolgáltató nevét, a függőben lévő – még nem törlesztett – számlák értékét, valamint lehetőség szerint a tervezett áramfogyasztás mennyiségét.

Az áramszolgáltató és a fogyasztó között létezik egy jogi személy, a hálózatkarbantartó vállalat, amely szolgáltatóváltáskor nem módosíthatja kedvezőtlenül a szolgáltatási feltételeit: nem emelheti az árait, és nem ronthat a szolgáltatás minőségén. Hat héttel a szolgáltatóváltás után a hálózatkarbantartó cégnek el kell küldenie a fogyasztóhoz az átállás költségeiről szóló számlát, amelyen már nem szerepel zöld tanúsítvány.

Az szolgáltatósváltás részletes eljárása románul itt olvasható.

 

Kimaradt?