Putyin visszavágott az EU-nak, a pofonból Romániának is jutott

Oroszország csütörtökön importtilalmat rendelt el az ellene szankciókat alkalmazó országokból származó gyümölcsre, zöldségre, hús- és haltermékekre - jelentette be Dimitrij Medvegyev miniszterelnök a kormányülést követően. Az intézkedés az európai uniós tagországokra, tehát Romániára is vonatkozik.

"Oroszország egyévi időtartamra teljes embargót vet ki a marhahús, a sertéshús, a gyümölcs- és zöldségtermékekre, baromfi, hal, sajt, tej, tejtermék behozatalára az Európai Unióból, az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Kanadából és Norvégiából" - közölte Medvegyev.

Az Oroszország által bevezetett ellenintézkedések nem vonatkoznak a gyermekélelmiszerekre, sem olyan árucikkre, amelyet az orosz állampolgárok maguk vásárolnak a szankciók által érintett országokban - hangsúlyozta az orosz miniszterelnök.

Medvegyev hozzátette, "a korlátozások a mai naptól egy évig érvényesek, de ha partnereink konstruktív hozzáállást tanúsítanak együttműködésünkhöz, az Oroszországi Föderáció kormánya kész felülvizsgálni az intézkedések határidejét".

A maszol.ro csütörtökön azt szerette volna megtudni az RMDSZ-es mezőgazdasági államtitkártól, hogyan érintik Moszkva válaszintézkedései Romániát, ám Nagy Péter Tamást egyelőre nem tudtuk elérni.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?