Gőzerővel készül az Apple legújabb csúcsterméke

Tejes erővel folyik az alkatrészek gyártása Ázsiában az Apple új, kisebb táblagépéhez, amit egyelőre még be sem mutatott a társaság. A hírek szerint a dél-koreai LG Display és a tajvani AU Optronics a múlt hónapban kezdte meg az LCD-kijelzők tömeggyártását a kisebb iPadhez.

Sajtóértesülések szerint a készülék 7,85 colos kijelzővel rendelkezhet majd, szemben a jelenlegi iPad 9,7 colos méretével és olcsóbb lehet, mint a hagyományos iPad. A kijelző felbontása rosszabb lesz, mint a márciusban piacra dobott "új iPad" esetén.

Az Apple a kisebb táblagéppel az olcsóbb termékek piacán versenyezne a Google és az Amazon rivális termékeivel. Amióta az Apple piacra dobta az első iPadet számos technológiai vállalat jelent meg saját készülékével, változatos technikai jellemzőkkel, méretekkel és árazásokkal. A Google Nexus 7 névre keresztelt készüléke, amely az Android operációs rendszerrel működik, például 7 colos kijelzővel rendelkezik és 199 dollárért már megvásárolható. Az Amazon legolcsóbb Kindle Fire-jének legolcsóbb verziója mindössze 159 dollárba kerül, ehhez képest a legújabb, márciusban piacra dobott iPadért legalább 499 dollárt kell adni.01

A The Wall Street Journal először februárban hozta nyilvánosságra információit, miszerint az Apple egy kisebb táblagépet tesztel, júliusban pedig már olyan információkat lehetett hallani, miszerint a beszállítók elkezdtek felkészülni arra, hogy az alkatrészek tömeggyártása megkezdődhessen szeptemberben. Az AllThingsD technológiai blog értesülései szerint októberben tart egy sajtóeseményt az Apple, amelyen bemutathatja a kisebb iPadet.

Elemzők szerint egy kisebb táblagéppel az Apple szélesítheti termékportfolióját és versenyképes maradhat egy zsúfolt piacon. A növekedés hatalmas a szektorban, az IHS iSuppli szerint idén 85 százalékkal növekedhetnek az eladások, 127 millió darabot adhatnak el a világban táblagépekből. Tavaly az Apple volt a piac legnagyobb szereplője, 60 százalékos részesedéssel.{loadposition otp}

Kimaradt?