Putyin: Európa meg tudja őrizni a közös valutát

Oroszország bízik az európai valuta megőrzését célzó uniós politikában - jelentette ki Vlagyimir Putyin, miután Moszkvában tárgyalt Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnökkel, az Eurogroup vezetőjével.juncker putyin

"Tökéletesen tisztában vagyunk valamennyi kockázattal, de abból indulunk ki, hogy az európai gazdaság fundamentális alapjai - és ez a végül is a legfontosabb - lehetővé teszik a közös valuta megőrzését" - közölte az orosz államfő. A Pervij Kanal, az orosz állami televízió szerda reggeli híradójának beszámolója szerint Vlagyimir Putyin hozzátette: "mindenesetre látjuk, hogy az Európai Bizottság és az euróövezet kulcsfontosságú szereplői arra vannak ráhangolva, hogy kardinálisan javítsanak a helyzeten. Bízunk ebben a politikában".

Az orosz elnök a luxemburgi kormányfővel közös tájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy Oroszország valutatartalékának csaknem fele euróban van. Jean-Claude Juncker, az euróövezeti országok pénzügyminisztereit tömörítő csoport, az Eurogroup elnöke kijelentette: nagyon tévednek azok, aki azt hiszik, hogy a közös európai valuta és az euróövezet hamarosan összeomlik."Sokkal erősebbek vagyunk, mint tűnik és jobban fel vagyunk készülve a nehézségekre, mint néhány évvel ezelőtt" - hangoztatta Juncker Moszkvában.

Kimaradt?