Közbeszerzési eljárást hirdettek a Bors-Berettyószéplak sztrádaszakaszra

Közbeszerzési eljárást hirdetett az állam az észak-erdélyi autópálya részét képező Bors-Berettyószéplak szakasz befejezésére, amely eddig mintegy félig készült el - közölte az autópálya-kezelő útügyi társaság.

Románia 1,46 milliárd lejt (333 millió eurót) költene az autópályaszakasz befejezésére - írta kedden a Mediafax hírügynökség.   Július 9-ig adható le a pályázat, és a hatóságok a legalacsonyabb árat kínáló vállalkozást bízzák meg a kivitelezéssel, amit az odaítéléstől számított 54 hónap alatt kell elvégezni.

A Bors és Berettyószéplak (Suplacu de Barcau) közötti autópályaszakasz hossza 64 kilométer, és a munkálatoknak eddig mintegy felét végezte el az amerikai Bechtel, amellyel időközben a román állam felbontotta az észak-erdélyi autópálya megépítésére vonatkozó szerződést.

Marosvásárhely és Bors között épül meg

 A bukaresti hatóságok 2003-ban az állam számára kedvezőtlen szerződést kötöttek az amerikai vállalattal, amely csak 52 kilométert épített meg Aranyosgyéres és Gyalu között az eredetileg 415 kilométeresre tervezett, Brassót Borssal összekötő, és Észak-Erdélyt átszelő autópályára.

 A kormány tervei szerint az észak-erdélyi autópálya kizárólag román költségvetési forrásokból, ezért nagyon lassú ütemben, várhatóan csak Marosvásárhely és Bors között épül meg. A Marosvásárhely és Brassó közötti szakaszról lemondtak egyelőre. A 415 kilométeres észak-erdélyi autópályának eredetileg 2012-re kellett volna megépülnie.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?