Egészen jól megy a Daciának Európában

A román autómárka 42 százalékkal tudta növelni forgalmát az Európai Unió országaiban 2014 első negyedévében.

A Renault leányvállalata több mint 90 ezer modellt adott el az év első három hónapjában, amely 42 százalékkal haladja meg 2013 azonos időszakában elért eredményt - közölte a Romania-Insider.com. Ha csak a márciust nézzük, még nagyobb az éves progresszió: 53 százalék (az egész kontinensen ez volt a legjobb eredmény).

Mindeközben éves összevetésben Romániában 18 százalékkal ugrott meg az új autók értékesítése a tárgyidőszakban (március: +37%). Ez több mint 13 ezer értékesített járművet jelent.

Az új autók iránti kereslet az egész kontinensen emelkedni tudott, több mint 10 százalékkal. Az év harmadik hónapja az összes fontosabb piacon jól sikerült. Az Egyesült Királyságban és Spanyolországban kétszámjegyű volt az éves növekedés (11,7%, 10%), de Franciaországban (8,5%), Németországban (5,4%) és Olaszországban (5%) sincs okuk panaszkodni az autókereskedőknek.

A kontinens gyártói közül a Volkswagent, az Audit, a Seatot és a Skodát is a soraiban tudó VW csoport rendelkezik a legnagyobb piaci részesedéssel (24%), a második helyen a PSA csoport áll (Peugeot, Citroen) 11 százalékkal, a harmadik helyen pedig a Renault (Renault, Dacia) a maga 9,2 százalékával.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?