Egy 17 éves lány ötlete tarolt a Startup Pirates-en

A bútorválasztást segítő applikációtól kezdve, a kisvállalkozásokat segítő platformon át, a lokálokban való felesleges várakozást megkönnyítő alkalmazásig, mindenféle ötletet bemutattak a hét végén lezárult Startup Pirates eseményen – számoltak be hétfőn a szervezők, a Ruby Tribe & Cluj Cowork és a RIF (Romániai Magyar Közgazdász Társaság Ifjúsági Frakciója).

A beszámoló szerint összesen 17 lelkes, vállalkozni vágyó fiatal szánta el magát a feladatra, hogy próbára tegye önmagát, csapatát és a mentorokat. Emellett a 17 előadó, mentor több témakörben is igyekezett megvilágítani hány oldala is van egy jól működő vállalkozásnak. A tematikus napok segítették a „kalózokat”, hogy fokozatosan építsék ötleteik, vállalkozásuk várát.

A 7 csapatmunkából pedig a díjnyertes ötletek a következők:

1. Díj: Teentrepreneur: pénzügyi oktató játék, amely online formában érhető el, célcsoportként megjelölve főként a középiskolásokat. Az ötletgazda, talán nem meglepően, egy 17 éves középiskolás lány - Mara Steiu -, aki komoly problémának érezte, hogy napjaink fiataljai nem tudnak bánni pénzügyeikkel.

2. Díj: Wipe: Látássérülteket segítő szemüveget takar, amely hang- és rezgésjelek segítségével utasítja felhasználóját célpontja eléréséről.

3. Díj: Evolso: olyan mobilalkalmazás, amely segítségével új embereket ismerhetünk meg azon helyszínek alapján, ahol már megfordultunk vagy jelenleg tartózkodunk.

Kapcsolódók

Kimaradt?