Hatott Édler panasza : meggondolta magát a PAID

Meggondolta magát a Katasztrófák Elleni Biztosítási Csoport (PAID): mégsem kell hozzájuk fordulniuk kötelező biztosítást kötni földrengés, fölcsuszamlás és árvíz esetére azoknak, akiknek lejárt a más társaságoknál kötött fakultatív biztosítása.

A PAID ezt korábban rendeletben írta elő. Pénteki közleményükben viszont arról tájékoztatnak: hamarosan lehetővé teszik, hogy egyetlen biztosításon a kötelező és a fakultatív tételek is szerepeljenek. Eszerint a lejért szerződésű lakástulajdonosok felújíthatják fakultatív biztosításaikat, ha a szerződésben szerepelnek a kötelező biztosításban is előírt kártérítések.

A PAID vélhetően Édler András háromszéki képviselő feljelentése nyomán gondolta meg magát. A politikus azt kifogásolta, hogy a biztosítási csoport rendelete ellentmond a törvénynek.

A sepsiszentgyörgyi RMDSZ-es képviselő sajtótájékoztatón rámutatott: 2008-ban kezdeményezte azt a törvénymódosítást, amely a fakultatív lakásbiztosítással rendelkező ingatlantulajdonosnak nem kell kötelező biztosítást kötnie. Ezt a javaslatát a parlament megszavazta, és jelenleg is érvényben van.

Kimaradt?