Átfogó vizsgálat a háromszéki pékségeknél

A háromszéki pékiparban tapasztalt adócsalások miatt 17 bűnvádi eljárást indított 24 személy ellen a rendőrség.

Nicoleta Marin szóvivő a maszol.ro érdeklődésére elmondta: a szeptember 1-től érvénybe lépett ÁFA-csökkentéssel párhuzamosan az egész országban átfogó ellenőrzési akció kezdődött a pék és malomiparban. Kovászna megyében 74 pékség, 19 malom és 2 gabonaraktár működik.

A háromszéki rendőrök az elmúlt két hónapban 48 pékséget, 14 malmot és két gabonaraktárt vizsgáltak meg – közölte Nicoleta Marin. Hozzátette: a nyomozók adócsalás gyanúja miatt 17 esetben indítottak bűnvádi eljárást összesen 24 személy ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 191 107 lejjel károsították az államkasszát.

A háromszéki rendőrök szeptember óta több mint ezer ellenőrzést végeztek, amelyek során megvizsgáltak 837 járművet, 275 vállalkozást és 78 magánszemélyt, akik péktermékek előállításával illetve forgalmazásával foglalkoznak. Az ellenőrzések során 323 pénzbírságot róttak ki 108 270 lej értékben, és 10 197 lej értékű pékterméket koboztak el.

A Kovászna megyei rendőrség szóvivője felhívja a figyelmet, hogy a következő időszakban folytatódik a pék és malomipari cégek ellenőrzése.

Kimaradt?