CFR

Lehet, hogy mégis bukik a CFR Marfă privatizációja

Továbbra sem biztos, privatizálni fogják a CFR áruszállító részlegét, még ha a Grup Feroviar Roman (GFR) vasúttársaság ki is fizette az előleget – írta az erdelyfm.ro szombaton a Gândult idézve. E szerint ugyanis felbontják a GFR-rel kötött szerződést, és új privatizálási eljárást írnak ki, ha az állami vasúti vállalat 51 százalékának privatizálását nem zárja le a kormány október 14-ig.

A kormány azonban addig nem véglegesítené a tranzakciót, amíg a versenytanács nem véleményezi a privatizáció eljárását. Bogdan Chiriţoiu a versenytanács elnöke pénteken azt mondta, a hatóság azon van, minél hamarabb döntsön a kérdésben, de valószínűleg csak 5 hónap múlva véleményezi a privatizálási szerződést. Azt is hangsúlyozta, a törvény szerint a versenytanács döntése nélkül is folytathatják a privatizációs eljárást, csupán a beruházó nem veheti át a CFR Marfă 51 százalékát addig, amíg a versenytanács nem hoz pozitív döntést az eljárásról.

A Gândul napilap úgy értesült, elképzelhető, a gazdasági minisztérium meghosszabbítja a privatizálási eljárás lezárására kiszabott határidőt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?