Kezdődik Székelyudvarhelyen a XXI. Őszi Vásár

Csütörtökön kezdődik és hétvégéig tart Székelyudvarhelyen a XXI. Őszi Vásár, amely idén számos rendezvényt gyűjt egy csokorba: most szervezik a XXI. Székelyudvarhelyi Nemzetközi Kiállítás és Vásárt a sportcsarnokban, a X. Borfesztivált a városi minifocipályán, a IV. Székely Termékek Fesztiválját a városi parkban, gazdasági konferenciát és üzletember-találkozót a polgármesteri hivatal Szent István Termében, valamint a Príma Rádió 16. születésnapját.

Minderről szerdai, székelyudvarhelyi sajtótájékoztatóján Orosz-Pál Levente, a Prima Press Kft. és az Impar Alapítvány, a rendezvénysorozat főszervezői részéről, továbbá a társszervező Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala képviseletében Farkas György városmenedzser és a főtámogató Hargita Megye Tanácsa részéről Tókos Pál, az intézmény udvarhelyi területi irodájának munkatársa számolt be.

Orosz-Pál Levente hangsúlyozta, hogy a főszervező Príma Rádió és Impar Alapítvány, a társszervező polgármesteri hivatal, valamint a főtámogató megyei tanács összefogásának eredményeként egy rangos és mindenkinek szóló rendezvényen vehetnek részt az érdeklődők október első hétvégéjén. Színes programkínálattal, több mint 150 kiállítóval – köztük húsz olyan céggel, amely először állít ki a hagyományos rendezvényen – várják az udvarhelyszékieket és az idelátogató érdeklődőket a Varga Mihály magyarországi nemzetgazdasági miniszter fővédnöksége alatt megszervezett rendezvénysorozatra.

Farkas György városmenedzser kifejtette, hogy a városháza számára fontos az összefogás eredményeként megszervezett, helyi jellegű vásár támogatása. Ez a közös munka is a város meghatározó szereplőivel való együttműködésbe illeszkedik, mondta el Farkas György, emlékeztetve, hogy Székelyudvarhely polgármesteri hivatala a civilszervezetek 220 pályázatát támogatta idén.

Hargita Megye Tanácsának megtiszteltetést jelent, hogy főtámogatója, illetve partnere lehet a térség legrangosabb gazdasági fórumának – mondta el Tókos Pál, annál is inkább, mert a rendezvényt abban a városban szervezik meg, amely az utóbbi két évtizedben székelyföldi viszonylatban elismerést vívott ki magának  a gazdasági felemelkedésben játszott szerepéért. A megyei tanács immár negyedik éve partnere a szervezőknek a Székely Termékek Fesztiváljának tető alá hozásában.

A péntek déltől vasárnap délutánig meglátogatható termékfesztivál 54 kiállítóval gazdagítja a vásárt, a városi parkban zajló rendezvény kínálatában többek közt kézművestermékek, hús- és tejtermékek, befőttek, zöldség- és gyümölcskészítmények, illetve mézfélék lesznek.

 

Kimaradt?