Már nem a Coca-Cola a világ legértékesebb márkája

Ismét közzétette az Interbrand a világ legértékesebb márkáinak rangsorát. Az első helyen az Apple áll, értéke meghaladja 98 milliárd dollárt. A második helyet a Google szerezte meg, a Coca-Colát megelőzve – írja a trademagazin.hu

Az Omnicon csoporthoz tartozó Interbrand 2000 óta teszi közzé a legértékesebb márkák rangsorát, amelyet az idén az Apple vezet 98,3 milliárd dollárral. Az almáslogós brand értéke egy év alatt 28 százalékkal nőtt, így kerülhetett az élre a tavaly második hely után. A Google értéke 34 százalékkal 93,3 milliárd dollárra nőtt, ezzel a vállalat a negyedikről a második helyre lépett előre. A tavalyi listavezető Coca-Cola visszaesett a harmadik helyre 79,2 milliárd dolláros értékkel.

A TOP10-ben feltűnően sok technológiai cég szerepel. Az Apple és a Google mellett ott van az IBM (4.), a Microsoft (5.), a Samsung (8.) és az Intel (9.). A közvetlen élmezőnybe tartozik a GE, amely 46,9 milliárd dolláros márkaértékkel a 6. helyen szerepel a rangsorban. A McDonald’s 42 milliárd dollárral a 7., míg az autógyártók közül a Toyota a legértékesebb márka 35,3 milliárd dollárral.

A médiacégek közül a Disney áll a legelőkelőbb – a 13. – helyen, 28,1 milliárd dollárral. A luxusmárkák közül a Luis Vuitton 24,9 milliárd dolláros értékkel a 17. A világ legnépszerűbb közösségi oldala, a Facebook az 52. helyet szerezte meg 7,7 milliárd dolláros márkaértékkel, 17 helyet javítva. (Világgazdaság Online)

Kimaradt?