Auchan kerül a Real márkajelzés helyére

Befejezte a Romániában működő húsz Real hipermarketek átvételét az Auchan, a két áruházlánc teljes összevonása egy éven belül ér véget.

Az Auchan Groupnak Romániában ezzel 31-re nő a bevásárlóközpontjai száma, melyek több mint tízezer alkalmazottat foglalkoztatnak, áruforgalma pedig eléri a 4,5 milliárd lejt.

Az Auchan pénteki közleménye szerint a tranzakciót a 2012 novemberében megkötött szerződés alapján véglegesítették, melyhez megkapta a szükséges hatósági jóváhagyásokat is. A dokumentum egy évet szabott meg az átvett bevásárlóközpontok átbrandelésére.

A Realt birtokló Metro Grouptól a hipermarket-hálózat 24 romániai üzletéből 20 került a nagy rivális francia Auchan csoport tulajdonába több más kelet-európai országban működő bevásárlóközponttal együtt. Az 1,1 milliárd eurós vásár az év egyik legnagyobb tranzakciója volt. Az adás-vételi szerződést az Európai Bizottság és a romániai versenytanács is felülvizsgálta, és mindkét hatóság rendben találta. 

Az Auchan Group ezzel bekerült az öt legnagyobb romániai munkaadó közé, 225 ezer négyzetméteres felületével ugyanakkor a legnagyobb hazai kereskedelmi hálózattá nőtte ki magát. A csoport a világ 13 országában tevékenykedik, 287 ezer alkalmazottal.

Kimaradt?