Gépkocsigyártók: padlóra került a hazai autópiac

A környezetvédelmi bélyegilleték és a roncsautóprogram tönkretette a hazai autópiacot, az eladásokat mindössze az export tartja szinten – vélekednek a gépkocsigyártók.

Az utóbbi négy évben a gépkocsieladások nagyot zuhantak – közölte Constantin Stroe, a Romániai Autógyártók Egyesületének (ACAROM) elnöke. "Az autópiac helyezet katasztrofális, mindössze az export mentett meg bennünket. Össze sem lehet hasonlítani az adatokat, hiszen 2012-ben csak 80 ezer autót értékesítettünk, míg 2007-ben ez a szám 350 ezer volt" - mondta.

Constratnin Stroe a nem megfelelően működő roncsautóprogramban illetve a környezetvédelmi bélyegilletékben látja a gépkocsieladások zuhanásának okát.

Az ACAROM-elnök szerint be kellene szüntetni a roncsautóprogramot, mert már nem termel hasznot az autógyártóknak. A kormány egyre kevesebb értékjegyet ad ki, ami már a feketepiac kialakulásának kedvez, de nincs elég pozitív hatása az újautó eladásokra. Nagy veszélynek tartja ugyanakkor azt is, hogy a program esetleges beszüntetésével már jóval kevesebben vásárolnak új gépkocsit, mivel az értékjegyek hiányában megközelítőleg 1500 euróval többet kell fizetni érte.  „Vagyis az autógyártók alacsonyabb árat kell megszabjanak, ami jelentősen csökkenti majd a profitot” - mondta.

A kormány idén 3000 értékjegyet bocsátott ki. Stroe úgy véli: ezzel a támogatással az állam semmit nem veszít, mivel az ÁFA visszatérítéséből, az adókból és illetékekből, valamint a gyártóknak az alkalmazottak után fizetett járulékokból a kedvezménynél nagyobb összegeket nyer. Ahhoz, hogy a roncsautóprogram jól működjön, sokkal több értékjegyet kellene kibocsátani – állítja Stroe.

Az autópiac hanyatlásának másik okát a környezetvédelmi bélyegilletékben látja Stroe, aki szerint ennek bevezetése politikai döntés volt, ami nem volt jó hatással az autópiacra.

Kimaradt?