banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Áramszolgáltatás: kártérítés járhat majd a fogyasztóknak a rossz minőségű szolgáltatásokért

Egy perc várakoztatás a telefonos ügyintézés esetében a bruttó minimálbér 0,02 százalékába kerül majd.

Fogyasztóbarát kezdeményezéssel rukkolt ki az országos energiaügyi hatóság (ANRE). A tervezet értelmében az áramszolgáltatók tevékenységét kilenc kritérium alapján, pontozva fogja értékelni a hatóság. Az ANRE meg fog szabni egy minimális pontszámot minden kritérium esetében, amit ha túllép egy adott szolgáltató, fizetnie kell majd. A szolgáltatók minőségi koefficiensei nyilvánosak lesznek az energiaügyi hatóság honlapján, hogy a fogyasztók tudják, mire számítsanak, ha egy adott szolgáltatót választanak.

A kilenc minőségi kritérium között szerepel a szolgáltatási ajánlat továbbítása egy ügyfélnek, a szerződés megkötéséhez szükséges időtartam, a szolgáltatóváltással kapcsolatos panaszok megválaszolásának időtartama, a számlázással kapcsolatos panaszok megválaszolásának időtaratama, az áramszolgáltatással kapcsolatos panaszok megválaszolásának időtartama, az időtartam ameddig a szolgáltató telefonos ügyfélszolgálata várakoztatja a panaszost stb.

Ez utóbbi esetében az ANRE maximum 2 perces várakozási időt tart elfogadhatónak. Minden egyes percért amennyivel túllépik ezt, a szolgáltató az országos bruttó minimálbér 0,02 százalékát lenne köteles kifizetni a fogyasztónak.

(Nyitókép: Agerpres)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kimaradt?