Roncsautó-program: húsz perc alatt elfogytak az értékjegyek Háromszéken

Háromszéken hétfőn mindössze húsz perc alatt elfogyott az összes roncsautó értékjegy. A sepsiszentgyörgyi Ariadne Impex ócskavas-telep ügyvezetője, Pózna Dávid szerint a Környezetvédelmi Alap Kovászna megye számára mindössze 51 értékjegyet utalt ki, azt elosztották a három ócskavas telep között, így az idei roncsautó program első napján percek alatt elfogyott mind. 

Pózna Dávid számításai szerint Háromszéknek idén összesen 200 voucher jut, hiszen a szaktárca az alapján osztja szét az értékjegyeket, hogy egy-egy megyében hány, tíz évnél idősebb autó van forgalomban. Országos szinten 3,2 millió öreg jármű van bejegyezve, ebből Kovászna megyében 37.468 tíz évnél öregebb autó fut. Első körben mindössze az értékjegyek negyedét kapták meg.

Folytatódik a program, de még nem tudni, mikor osztják a többi jegyet, mondta a sepsiszentgyörgyi vállalkozó. Hozzátette: cégénél több mint kétezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ezért fel voltak készülve az öreg járgányok tulajdonosainak rohamára, de az érintettek megértőek voltak. Miután átvették az első 17 autót, megegyeztek a többiekkel, hogy a következő szakaszban a már kialakult sorrendet veszik figyelembe.

Mint arról beszámoltunk, a járműtulajdonos tíz évnél idősebb autójáért egy 6500 lej értékű értékjegyet kap, és új autó vásárlásakor csupán egy jegyet lehet beváltani. A voucher ugyanakkor gazdát is cserélhet, tájékoztatott Pózna Dávid. A roncsautó program 2005-ös beindulása óta országos szinten 459.000 autót vontak ki forgalomból, ebből 5000-et Háromszéken.

Kapcsolódók

Kimaradt?