Elon Musk egy nap alatt 7,2 milliárd dollárral növelte vagyonát

Elon Musk, a Tesla alapítója a világ második leggazdagabb embere a Bloomberg számításai szerint. Az eddigi második helyről a harmadik helyre csúszott vissza Bill Gates, a Microsoft alapítója.

A milliárdosok listájának élén Jeff Bezos, az Amazon vezetője áll 182 milliárd dollárral.

A Bloomberg hírügynökség a vagyonuk alapján milliárdosokat rangsoroló listáján hétfőn történt csere a második helyen, miután a Tesla elektromos járműgyártó részvényára egyetlen nap alatt 6,5 százalékkal drágult, ami 7,2 milliárd dollárral, 127,9 milliárd dollárra növelte Musk vagyonát. A 49 éves Elon Musk vagyona az év eleje óta 100,3 milliárd dollárral nőtt. A Tesla-vezető tavaly még csak a 35. leggazdagabb ember volt a világon.

A szupergazdagok listáján eddig második helyen álló Bill Gates vagyona 127,7 milliárd dollár, ami a harmadik helyre elegendő.

A Bloomberg listáján a negyedik leggazdagabb ember Bernard Arnault, a francia LVMH luxusipari társaság elnök-vezérigazgatója 105 milliárd dollárral. Őt Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója követi 102 milliárd dollárral, majd a hatodik Warren Buffett, a Berkshire Hathaway főrészvényese és elnök-vezérigazgatója 86,8 milliárd dollárral.

Kapcsolódók

Kimaradt?