Ludovic Orban: a 2021-es bruttó minimálbér a gazdaság fejlődésének függvényében fog növekedni

A gazdaság fejlődésének függvényében fog növekedni 2021-ben a bruttó minimálbér – jelentette ki Ludovic Orban miniszterelnök a munkáltatók, munkavállalók és kormány háromoldalú tanácsának keddi ülésén.

A kormány arról számolt be hivatalos Facebook-oldalán, hogy a miniszterelnök a tanácskozás során kifejtette: olyan bérnövekedési mechanizmusnak a híve, amelyet a gazdasági realitásra alapoznak, vagyis az inflációs rátára, a termelékenység növekedésére és más gazdasági tényezőkre. „A célunk az, hogy a munkahelyek ne szenvedjenek kárt, főleg ebben az időszakban, amikor a vállalatok nehézségekkel küzdenek az egészségügyi válság miatt” – idézi a bejegyzés a miniszterelnököt.

Premierul Ludovic Orban a avut astăzi consultări cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social...

Közzétette: Guvernul României – 2020. november 24., kedd

 

Orban azt javasolta a találkozón, hogy a munkaadók, a szakszervezetek és a kormány szakértői munkacsoportot hozzanak létre, amelynek az lenne a feladata, hogy összehasonlító elemzést végez azokról a folyamatokról, amelyek más európai országok minimálbéreit alakították, és ennek alapján kiszámolják az előrelátható romániai minimálbér-emelkedést a következő négy évre.

A videokonferencia formában megtartott tanácskozáson Violeta Alexandru munkaügyi miniszter is részt vett.

Kapcsolódók

Kimaradt?