A Telekom nem vonul ki teljesen Romániából

A német Deutsche Telekom csoporthoz tartozó görög OTE csoport megerősítette csütörtökön, hogy megtartja Romániában a mobilszolgáltatásokat biztosító vállalatát, a Telekom Romania Mobile Communicationst, cáfolva azt a korábbi értesülést, miszerint a Telekom teljes mértékben kivonul az országból.

Az OTE csoport csütörtökön közölte a harmadik negyedévre vonatkozó eredményeit, ebben a jelentésben erősítette meg, hogy a mobilszolgáltatásokat biztosító romániai leányvállalatát megtartja, és reményét fejezte ki, hogy az "agilis és sikeres" lesz.    

Az OTE a hét elején jelentette be hivatalosan, hogy eladta a francia Orange csoportnak a vezetékes szolgáltatásokat biztosító Telekom Romania Communications vállalatának 54 százalékos részvénycsomagját 268 millió euróért. A döntést még jóvá kell hagyniuk az illetékes hatóságoknak. Korábban a román médiában olyan hírek jelentek meg, hogy a vezetékes után a mobil szolgáltatótól is szabadulna a Telekom.

A csütörtöki közlés szerint a Telekom Romania Mobile Communications ügyfelei az idei harmadik negyedévben 10,5 százalékkal, 3,78 millióra csökkentek a tavaly harmadik negyedévhez képest, ugyanakkor bevételei 2,8 százalékkal, 109,2 millió euróra nőttek.

Kapcsolódók

Kimaradt?