Élni szeretne elővásárlási jogával a kolozsvári önkormányzat a New York szálló esetében

Kolozsvár önkormányzata megvásárolná az egykori New York szállót – jelentette be Emil Boc polgármester. 

Az elöljáró rámutatott, a városháza élni szeretne elővásárlási jogával a Főtér sarkán álló műemlék épület esetében, számolt be a Ziua de Cluj.

Mint korábban írtuk, a világ egyik vezető aukciós háza, a Sotheby’s is árulja az egykori New York szállót. A Pákey Lajos által tervezett, 1895-ben elkészült épületet értékesítésével egy ideje már próbálkozik a hazai piacvezető aukciós ház, az Artmark.

A 105 szobás ingatlan ára sem az Artmark, sem pedig a Sotheby’s online katalógusában nincs feltüntetve, az ingatlan aktuális tulajdonosa a nemzetközi körözés alatt álló Ioan Bene üzletember. 

A kolozsvári portál cikke kitért arra is, hogy a polgármester szavai szerint az önkormányzat pénzhiány miatt nem élt elővásárlási jogával az egykori Melody Szálló esetében. A Kolozsvár Főterén található épületet a Sapientia Alapítvány vásárolta meg, mely az Erdélyi Hagyományok Házának, valamint a Sapientia egyetem táncművészeti és táncpedagógiai szakának fog otthont adni. A polgármesteri hivatal sajtóosztálya szerint 5,69 millió euróért kelt el az épület. 

Kapcsolódók

Kimaradt?