Gyümölcs- és zöldségtermelők is pályázhatnak Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületénél (X)

Gyümölcs- és zöldségtermelő illetve feldolgozó egyesületeket is támogat Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete.

Az egyesületek pályázataikat október 30-ig adhatják le, amennyiben székhelyük azon településen található, amely önkormányzat tagja a Vidékfejlesztési Egyesületnek vagy megyei érdekeltségű.

"Idén már 11 éves a Székely termék védjegyünk. Évent száz új munkahely jön létre a termelők által és több mint 2300 állandó munkahelyet biztosítanak. A pályázati kiírásainkkal erre erősítünk rá és ezt a fenntartható fejlődést szeretnénk biztosítani. Ugyanakkor közösen igyekszünk, hogy a termékek minőségében is javuljanak. A pályázati kiírásokkal lehetőséget kínálunk a fiataloknak, akikre büszkék vagyunk, hogy itthon meg tudnak élni és olyan helyi termékeket állítanak elő, amelyekre van kereslet" – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A pályázat célterületei: gyümölcs és zöldségfeldolgozó egyesületek konyháinak felszerelése: kukták, gyümölcsprések, magozógépek, inox kagylók, inox asztalok; cimkék, befőttes üvegek, csomagoló anyagok; zöldésgtermesztéshez szükséges öntözőberendezések, eszközök beszerzése.

Az előirányzott keretösszeg: 30 000 lej. A vissza nem térítendő támogatás a pályázat összköltségének az 49 százaléka. A pályázási keretösszeget Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének tagjai biztosítják, vagyis Hargita Megye Tanácsa és 45 helyi önkormányzat.

További információk, pályázási útmutató az alábbi elérhetőségeken igényelhetők: a közhasznú egyesület székhelyén, Csíkszereda, Szabadságtér 5 szám alatt, Hargita Megye Tanácsának 244 irodájában, telefonszám 0740-169850, e-mail-cím: karikascsilla@hargitamegye.ro dezvoltareruralahr@gmail.com. A pályázati űrlap letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról is.

A pályázat leadási határideje október 30., 12 óra. A pályázat egy példányban, lezárt borítékban, a Hargita Megye Tanácsának 244 irodájában (Csíkszereda, Szabadság tér 5 szám) nyújtható be.

A hiányos és határidő után beérkezett pályázatok nem részesülnek elbírálásban. További információkat találhatnak Hargita Megye Tanácsának weboldalán.

Kapcsolódók

Kimaradt?